Hamurişleri İçin Pratik Bilgiler
Hamur işi yaparken birkaç basit kurala dikkat ederek herkesin severek yiyeceği ve tadını unutamayacağı börekler,kurabiyeler ve diğer tüm hamur işlerini en iyi şekilde yapabilirsiniz.
Daha güzel kek yapmanın püf noktaları
Kek yaparken hamurunuzun daha iyi kabarması için, kullanacağınız malzemeler mutlaka oda sıcaklığında olmalı. Malzemeyi, yumurta, şeker, sıvıyağ, un sırasıyla ekleyin. Unu katmadan önce kabartma tozu ile elerseniz, hamur topak topak olmaz. Çırpma işlemini mikserle yaparken önce yavaş, daha sonra hızlı devir kullanın.
Hamura katacağınız meyvelerin dibe çökmesini engellemek için, una bulayın. Kekin pişip pişmediğini anlamak içinse, üzerine bir kürdan veya bıçak batırabilir, hamur yapışmamışsa keki fırından alabilirsiniz.
Ekmek nasıl pişirilir?
Hamurun daha yumuşak olması için, ısıya dayanıklı bir kaseye kaynar su koyun. Bu kaseyi fırının en alt gözüne yerleştirin. Kaynar su, fırın çalışırken buhar oluşturup, ekmeklerin içinin yumuşak olmasını sağlar. Hamura katacağınız bir miktar haşlanmış patates de, ekmeğin daha uzun süre taze kalmasına yardımcı olur.
Lezzetli mantılar yapmak için
Mantı hazırlarken, hamurun ne çöle sert ne de yumuşak olmamasına dikkat edin; aksi takdirde yufka açmanız zorlaşır. Haşlama suyu olarak et ya da tavuk suyu kullanmak mantının lezzetini artırır. Mantıyı hafif fırınladıktan sonra bir saklama kabına ya da buzdolabı poşetine koyarak derin dondurucuda muhafaza edebilirsiniz.
Börek yaparken nelere dikkat edilir?
Böreğin iç harcını hazırlarken, hamurla birlikte de pişeceğini göz önüne alarak önceden fazla pişirmeyin. Hazır yufkadan börek yaparken süt, sıvıyağ ve yumurtayı karıştırıp yufkaları ıslatırsanız, börek yumuşacık olur. Kızartma böreklerde, sıvıyağın iyice kızmasını bekleyip börekleri atarsanız fazla yağ çekmez. Fırından çıkardığınız böreklerin üzerine biraz su serpip üstünü kapatmanız, kurumasını engeller.
Kurabiyelerin bayatlamaması için
Kurabiye ve bisküvilerin daha geç bayatlaması için, mutlaka kapağı sıkıca kapalı bir kavanozda ve güneş görmeyecek bir yerde muhafaza edin.Kaynak:http://www.orguhobi.com/