Sponsorlu Bağlantılar
Sararmış Çamaşırlar Nasıl Temizlenir ?
Her ne kadar piyasada bir çok markaya ait beyazlatma özelligi olan deterjanlar ve çamaşır suları olsa da alerjik ve hassas bünyeye sahip kişiler veya bebekli, çocuklu aileler için birinci tercih her zaman doğal yöntemler oluyor.
Sararmış beyaz çamaşırları beyazlatmanın bazı dogal yöntemleri aşağıdaki gibidir:
Oksijenli su: Çamaşır suyu içermeyen dogal bir beyazlatıcıdır. Ayrıca dezenfektasyon ve antiseptik özelliği de bulunmaktadır. Oksijenli suyu, çamaşır makinesinin deterjan gözüne (detarjanın üzerine) yarım bardak ekleyerek kullanabiliriz.
Oksijenli suyun kimyasal adı hidrojen peroksit olup saf olanı tehlikelidir. Bizim kullanmamız gereken, eczanelerden satın alabileceğimiz %3 derişime sahip olan oksijenli sudur.
Limon suyu: Dogal temizleyici ve parlatıcıdır. Bulaşık ve çamaşır temizliğinde kullanılır. Limon suyunu çamaşır makinesinin deterjan gözüne (detarjanın üzerine) en fazla yarım bardak ekleyerek kullanabilirsiniz.
Saf Sirke: Ev ve gıda temizligi dahil olmak üzere birçok yerde kullanılan sirke, sararmış beyaz çamaşırlar için önemli bir yardımcı. Bir bardak saf sirkeyi çamaşır makinesinin deterjan gözüne (detarjanın üzerine) dökerek hem hijyen hem de beyazlık sağlayabilirsiniz. Elde yıkama için çamaşırları saf sirke ve su karışımının olduğu bir leğende bir gece bekletip ardından yıkamak gereklidir.
Karbonat: Karbonat da tıpkı sirke gibi çok yönlü bir temizleyicidir. Sirkede olduğu gibi yarım bardak kadar karbonat, çamaşır makinesinin deterjan gözüne (detarjanın üzerine) dökülerek uygulandığında çamaşırların beyazlamasında etkilidir. Karbonat aynı zamanda leke çıkarmada da kullanılır. Az miktar suyla karıştırıp macun haline gelen karbonatı direkt lekenin üzerine sürüp bir süre beklettikten sonra çamaşırlarımızı yıkayabilirsiniz.
Sararmış çamaşırları beyazlatmak icin doğal yöntemler kullanmanız, camaşırlarınızın uzun süre yıpranmadan kullanılmasını da sağlar.
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments