Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler - Nefis Tarifler

Column Left

4 Haziran 2015 Perşembe

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Diyet Yaparken Dikkat Edilmesi Gerekenler
Malum yaz aylarındayız… Denizin ve güneşin çağrısına kulak tıkamak oldukça güç bu mevsimde. Peki ya kışın aldığımız fazla kilolar? Her geçen gün yeni diyet listelerinin peydah olduğu şu günlerde ister Montignac diyeti uygulayın, ister Atkinson, diyet hayatınızı kolaylaştıracak önemsiz gibi görünen altın bilgiler…
1. İlk önce uyguladığınız rejim size uygun mu onu anlamalısınız. Yaşam koşullarınız, vücut tipiniz, besleme alışkanlıklarınız hatta sosyal yaşamınız, uyguladığınız rejim listesiyle bağdaşmıyorsa, başarılı bir sonuç beklemeniz biraz “Polyannacılık” olacaktır.
2. Her tür rejim sabır gerektirir. Sürekli tartılıp, verdiğiniz gramların hesabını yaptıkça kendi moralinizi bozacak, yaptığınız diyetten soğuyacaksınız.
3. Sık aralıklarla yemeniz, öğün atlamamanız ve çok iyi çiğneyerek yemeniz diyet yaparken dikkat etmeniz gereken bir başka önemli husus. Gün içinde bol bol su içmeyi de ihmal etmemelisiniz.
Eğer yemekte dışarıdaysanız, arada arkadaşlarınızın tabaklarının tadına bakmamaksınız. Sadece bu “birer lokmalardan aldığınız kaloriyi bir bilseniz…
Yemeklerinizi küçük porsiyonlar halinde sipariş etmeyi de ihmal etmeyin.
4. Stresli ortamlardan kaçının. Stres iştah açar ve diyetinizin başlıca düşmanlarından birisidir.
5. Rejime yaptığınız süre içinde, her gün mutlaka en az 30 dakika yürüyün. Verdiğiniz kilolardan sonra vücudunuzun deformasyona uğramaması için spor yapmayı alışkanlık haline getirmelisiniz.
6. Dışarıda yemeniz gerekiyorsa ya da bir yemeğe davetliyseniz kesinlikle çok aç olarak gitmeyin. Izgara tavuk ve buharda pişmiş sebze ya da haşlanmış pirinç gibi yiyecekleri tercih edin.
7. Evden çıkarken meyve gibi hafif ve tokluk verici bir şey yemeyi ihmal etmeyin.

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments