Ayva Püreli Kurabiye - Nefis Tarifler

Column Left

18 Haziran 2015 Perşembe

Ayva Püreli Kurabiye

 
Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar

Ayva Püreli Kurabiye
6 yemek kaşığı tereyağ
1 çay bardağı ayçicek yağı
2 çay bardağı toz şeker
1 adet yumurtamızın beyazı
8 çay bardağı un
1 paket kadar kabartma tozu
2 çorba kaşığı vanilya
Ayva Püreli Kurabiye İç Malzemesi
1 adet olgun ayva
2 çay bardağı su
2 çay bardağı toz şeker
3-4 karanfil
Ayva püreli kurabiyemizin ayva püresini yapmak için olgun ayvamızı soyalım ve rendemiz ince tarafı ile rendeleyelim ve yukarıda yazdığımız ayva püresi malzemesi su ve toz şekerle birlikte tenceremizde şekerlerimiz eriyene ayvalarımız püre olana kadar pişirelim.Bir kaç adet karanfil atalım ve kenarda ayva püremizi soğumaya bırakalım.
Küçük bir kabımızın içerisinde yumuşak tereyağımızı ve toz şekerimiz ile birlikte mikser yardımı ile çırpalım.Ayçicek yağımızı ekleyelim bir yemek kaşığı kadar yoğurt ve bir adet yumurtamızın beyazını ilave edelim ve tüm malzememizi karıştıralım.
6 çay bardağı unu kabartma tozumuzu vanilyamızı karıştırıp ince eleğimiz ile çırptığımız malzememizin üzerine dökelim ve kulak memesi kıvamında bir hamur elde edelim.
Yarım parmak kalınlığında hamurumuzu oklava ile açalım ve yuvarlak şekiller çıkartalım.
Soğuması için bir kenarda beklettiğimiz ayva püremizden yuvarlak şekilde kestiğimiz kurabiye hamurlarımızın ortasına ayva püremizden koyalım ve kurabiye hamurumuzu bohça şeklide uçlarını birleştirelim.
Fırın tepsimize ayva püreli kurabiyelerimizi dizelim ve 160 derecedeki fırınımız da 20 dakika kadar pişirelim afiyet olsun.Hüma'nın Mutfağı'na Teşekkürler

Sponsorlu Bağlantılar
Sponsorlu Bağlantılar
Hiç yorum yok:
Comments